eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Új uniós szabályok az öntözésről és a szennyvízről

Az Európai Unió tagországai írásbeli eljárás keretében új szabályt fogadtak el, amely megkönnyíti a települési szennyvíz tisztítását, újrafelhasználását a mezőgazdasági öntözésben, csökkentve ezzel a vízhiány kockázatát.

Az új szabályozás javítani fogja a víz elérhetőségét, és ösztönzi a hatékony vízfelhasználást, hogy elegendő víz álljon rendelkezésre a termőföldek öntözéséhez, különösen hőhullámok és súlyos aszályok idején. Ez segíthet megelőzni a terméskiesést és így az élelmiszerhiányt - közölték.

A tagállamok egyéb célokra is felhasználhatják a visszanyert vizet, például az ipari célú újrafelhasználás keretében, valamint rekreációs és környezetvédelmi célokra.

A rendelet az emberi és állati egészség, valamint a környezet védelmének biztosítása érdekében

szigorú követelményeket határoz meg a visszanyert víz minőségére és nyomon követésére vonatkozóan.

Azokban a tagállamokban, ahol a visszanyert vizet mezőgazdasági öntözésre használják fel, általános figyelemfelkeltő kampányt kell folytatni a víz újrafelhasználása révén létrejött megtakarításról.

Az Európai Parlamentnek még el kell fogadnia a rendeletet, mielőtt kihirdethetik az unió hivatalos lapjában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×