eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kamp-Lintfort, 2018. július 27.39 Celsius-fokot mutat a hőmérő higanyszála egy napraforgóföldön az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Kamp-Lintfortban 2018. július 27-én. A német meteorológiai szolgálat, a DWD hőségriadót rendelt el az ország nagy részében. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Nyitókép: Sascha Steinbach

Sivatag Magyarországon - az időjárás tesz róla, hogy otthon se unatkozzunk

A következő napokban folytatódik a száraz, napos idő. Erősödik a nappali felmelegedés, olyannyira, hogy egy hét múlva néhol már 24 - 25 fok is lehet. Az éjszakák még hidegek lesznek, ennyiben lesz jelen a sivatagi hangulat - hallható az OMSZ videójában.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északira, északkeletire forduló szél megélénkül, több helyen meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, a fagyzugos helyeken hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 17 fok között valószínű.

Előrejelzés a jövő hétre:

Északkelet felől egy hidegfront érinti hazánkat, de lényeges változást nem okoz időjárásunkban.

A következő napokban is anticiklon lesz a meghatározó térségünkben, ezért folytatódik a száraz, napos idő.

Erősödik a nappali felmelegedés, olyannyira, hogy egy hét múlva néhol már 24 - 25 fok is lehet. Ezzel együtt szelídülnek, majd lassan megszűnnek az éjszaki fagyok.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×