eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Már látszik, mikor tér vissza a tél

Az időjárás jellege nem sokat változik a következő napokban. A hajnali fagyok már egyre kevesebb helyen fordulnak elő, majd gyorsan melegszik az idő

Szerdán napközben a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +5 Celsius-fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken és a Nyugat-Dunántúl erősebben felhős részein ennél néhány fokkal enyhébb is lehet a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön a kis területet érintő ködfoltok reggel gyorsan feloszlanak, és a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Már látszik, hogy mikor jön a lehűlés: szombaton a jelenleginél több fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, amely hatására jócskán befékez a tavasz, már ami a hőmérsékletet illeti. Szinte mindenütt egy bő 10-12 fokos hőmérséklet visszaesésre számíthatunk - közölte a meteorológiai szolgálat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×