eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Egy közösségi összefogás ígéri, felragyog még Búbánat-völgy napja

A kerek-tavi beruházás egy nagyobb fejlesztés része, a Rám-szakadékban túrázó családok számára is vannak jó hírek.

Kétszintes turisztikai központ jön létre az Esztergomhoz közeli Kerek-tó partján, a Vasas Horgász Egyesület győztes pályázatának köszönhetően - írja a Kemma.hu. A beruházás 260 millió forintnyi pénzt emészt fel, ebből 190 millió érkezett pályázaton.

A Kerek tavi Természetház nevű leendő épület 640 négyzetméteres lesz, szeptember végére elkészülhet, oktatóterem, öltöző, mosdó és büfé is lesz benne, és kiállítások, rendezvények is otthonra találhatnak majd itt.

Szentkirályi Ádám, az egyesület elnöke elmondta, a szükséges berendezéseket, eszközöket is ők szerzik be.

A beruházás egy Lépésekre a Dunakanyartól nevű, 416 millió forintos projekt része, melyben számos fejlesztéssel teszik vonzóvá a térséget a turisták számára. Az egyesület mellett a konzorciumban együttműködő partnerek a Pilisi Parkerdő Zrt., a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség. A fejlesztési program legfontosabb eleme a térséget átszelő mintegy több száz kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és információs rendszer felújítása. Nagyobb beruházással érintett a Rám-szakadék, ahol fogadóépület létesül bababarát mosdóval és pelenkázó helyiséggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×