INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

bkk

fogaskerekű

közlekedés

A fogaskerekű vasút, (60-as jelzésű villamos) várakozik a Széchenyi-hegy végállomáson. A Budapesti Fogaskerekű Vasút Budapest egyetlen fogaskerekű vasútja, mely a XII. kerületben, a Városmajor és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomások között közlekedik. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Nagyon rossz hír a hangulatos budai kirándulások kedvelőinek

Infostart

Leáll a fogaskerekű közlekedése március 9-én.

Ideiglenesen nem közlekedik a fogaskerekű pályafelújítás miatt március 9-étől - közölte az Infostarttal a BKK. A karbantartás várhatóan egy hónapig tart majd.

A társaság a közlekedőknek, kirándulóknak azt javasolja, hogy használják a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között járó 21-es és a 21A buszt, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es buszt, míg a vonal felső szakaszán a 60-as járat azonos számú pótlóbuszával lehet utazni. Az alsó szakaszon található megállóhelyek a 60A és 60B járatokkal is elérhetők, de a hétköznapi csúcsidőszakok (6-9, 15-18 óra) kivételével csak előzetes telefonos igénybejelentés alapján indulnak el a Szent János Kórház nevű 128-as buszmegálló mögül. Az utazási szándékot a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon, az automata menüben a 3-as gombot választva lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

A pótlóbuszokon a kerékpárszállítás nem lehetséges. A 212-es autóbuszon hétköznap a Királyhágó tér és a Svábhegy végállomás között, hétvégén pedig – az eddigieknek megfelelően – a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása, az utasforgalom függvényében.

Az érintett időszakban a Városmajor és a Szent János Kórház közötti sínt cserélik, ezáltal megbízhatóbban jár majd a fogas, és sokkal halkabb is lesz az ígéret szerint.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018