eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas sebességkorlátozás jön az autópályákon Hollandiában

A környezetvédelem motiválta a szigorítást.

Március 16-tól a holland autópályákon már legfeljebb csak 100 km/h-val lehet majd autózni reggel 6 és este 7 között. Az új sebességhatárt jelző közlekedési táblákat március 12-től kezdik el kihelyezni, a már kint lévő táblák azonnal érvényessé is válnak - írja a hvg.hu.

A 30 km/órás nappali sebességcsökkentéstől azt várják, hogy jelentősen mérséklődik a CO2-kibocsátás. Hollandiában egyébként már eddig is sok olyan autópályaszakasz volt, ahol a megengedett maximális sebesség 100 km/óra volt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Ausztriában két autópálya-szakaszon 130-ról 140 km/órára emelték a legnagyobb sebességet, de a kísérleti projekt végeztével március 1-től visszaállt az eredeti rend.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×