INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

filmforgatás

békés megye

netflix

Hollywoodi nagyágyú forgat egy romos Békés megyei kastélyban

Hollywoodi nagyágyú forgat egy romos Békés megyei kastélyban

Infostart

A Netflix az amerikai Shadow and Bone (Árnyék és csont) című fantasyregény adaptációjának egyik epizódjához rögzít jeleneteket a pósteleki Wenckheim-kastély romjainál.

A forgatásról egyelőre nem sokat tudni, a koroshircentrum.hu portál ottjártakor az előkészületek zajlottak. Több kamionnyi felszerelést és egy nagyobb rendezvény sátrat láttak a kastély körül. Ez látszik a portál alábbi videóján is.

Közben a hvg.hu arról ír, hogy a sorozat egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól, aki szembeszegül a gonosz erőkkel. A sorozatot Eric Heisserer jegyzi, ő írta egyebek között az Érkezés című sci-fi, az Órák, illetve a Sandra Bullock főszereplésével készült Madarak a dobozban című, szintén Netflix-produkció forgatókönyvét is.

A portál kérdéseit a mozicsatorna azzal hárította el, hogy "a gyártási folyamat zavartalansága, illetve a stáb és a művészek védelmében" nem kommentálják azokat.

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter a közösségi oldalán arról írt, hogy még decemberben érkezett megkeresés az önkormányzathoz, a szerződés megkötését február 12-én hagyta jóvá a Pénzügyi, Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság. Mint a polgármester írja, a forgatás miatt nagy lehet a napokban a nyüzsgés Pósteleken. A filmforgatás két helyszínt is érint. Az egyik az erdőben található rom, a másik pedig a rom közelében lévő egykori autósmozi területe.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018