eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

A legjobb borászok együtt kóstolnak

Második alkalommal rendezi meg a Borászok Borásza Kóstoló Kört a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány.

Az egyedülálló eseményen a Kárpát-medence 50 legjobb borásza (azaz a díj jelöltjei), valamint a díj eddigi győztesei tartanak szakmai kóstolót, amelynek második felét nyilvánossá teszik, hogy egy korlátozott számú borkedvelő szerencsés koccinthasson a legjobbakkal.

Az 50 legjobb magyar borász, plusz a Borászok Borásza díj eddigi nyertesei gyűlnek össze március 7-én Budapesten, hogy egymás tételeivel közelebbről is megismerkedhessenek és értékeljék azokat. Igen ritka az ilyen alkalom, amikor hazánk összes régiójából a legjobbak találkozni tudnak és eszmét cserélhetnek, kóstolhatnak.

Az esemény a különleges kóstolási élmény mellett része a Borászok Borásza választási mechanizmusának is, hiszen részben ezen kóstolások alapján döntik majd el, hogy idén ki lesz a Borászok Borásza, a jelöltek ugyanis itt adják le elsőkörös szavazataikat. Minden borász legfeljebb három, a pincészetet leginkább jellemző tétellel mutatkozhat be. A Kóstoló Kör délelőttjén ez a szakmai rész szigorúan zárt kapuk mögött zajlik.

Délután viszont 14 és 17 óra között a Kóstoló Kör megnyitja kapuit azon néhány szerencsés előtt, akik időben regisztrálnak, és jegyet igényelnek az eseményre.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×