eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Zivatar Budapesten, a Fővám téren 2017. augusztus 6-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Rég nem látott időjárási jelenség jön

A Dunántúlon helyenként előfordulhatnak zivatarok.

Szerdán erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, a több napsütés keleten valószínű. A déli órákig csak néhol alakulhat ki zápor, délutántól a Dunántúlon megnő a csapadék esélye, helyenként zivatar is várható, apró szemű jég kíséretében.

A délkeleti, déli szelet nagyobb területen erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 Celsius-fok között várható. Késő estére általában 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Estétől gyengén és erősen felhős területek egyaránt lehetnek, az éjszaka második felére a Dunántúlon jelentősen csökken a felhőzet. Helyenként zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szelet élénk, Sopron és Szeged térségében időnként erős lökések kísérhetik. Hajnalra általában 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés várható, főként a keleti megyékben és az Alpokalján helyenként eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×