eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Magyar Vöröskereszt önkéntesei ajándékokat dobozolnak a Mikulásgyárban, a fővárosi 56-osok terén 2017. december 10-én.
Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Új helyszínre költözik a Mikulásgyár

Idén a Millenárison nyitja meg kapuit a Mikulásgyár fő üzeme, ahol november 30-tól december 21-ig várják a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat.

Tizennegyedik alkalommal tárja ki kapuit az ajándékozók előtt a Mikulásgyár. A jótékonysági akció központi helyszíne idén a Millenárison lesz, ahol a szervezők számos ünnepi programmal várják az adományozókat - mondta el Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója a jótékonysági akció szerdai sajtótájékoztatóján.

A Millenáris Parkban november 30-án 11 órakor nyitja meg kapuit a Mikulásgyár, az ünnepségen részt vesz Joulupukki, a finn Mikulás is. Ezt követően mindennap 9 és 21 óra között fogadják az adományozni vágyókat.

A budai helyszín mellett idén is nyílik gyűjtőpont Pesten, a Lurdy Házban.

Az idei évben a Nakama&Partners Kft-vel együttműködésben szervezik meg a gyűjtőakciót. A kampányhoz sztárokat is felkértek, hogy ismertségükkel a programra és az adományozásra irányítsák a figyelmet, ők novembertől reklámspotokban, hirdetésekben és közösségi média felületeken népszerűsítik a kezdeményezést.

A közreműködők között szerepel Risztov Éva, Balázs Andrea, Bodrogi Gyula, Csonka András, Dukai Regina, Győrfi Pál, Harsányi Levente, Hódi Pamela, Kecskés Karina, Koroknyai Virág, Kovács Kati, Mádai Vivien, Németh Kristóf és Tóth Vera. Elmondta, hogy a József Attila Színház társulata is közreműködik a nagyszabású jótékonysági akcióban, amelyben 2 ezer önkéntes segédkezik.

A postákon is le lehet adni a csomagot

Kardos István főigazgató elmondta, hogy hagyományosan a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz, a szervezet több száz önkéntese segít az adományok gyűjtésében és azok eljuttatásában a rászoruló családokhoz.

Tavaly csaknem 20 ezer doboznyi adományt juttattak el a mélyszegénységben élő családok számára.

A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Az adományozók által a postákon ingyenesen leadott, "Mikulásgyár" felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt központjába szállítja.

Az akcióhoz idén támogatóként csatlakozott az Antenna Hungária Zrt., az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Szerencsejáték Zrt is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×