eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vetési varjú (Corvus frugilegus) ül egy fán a hóesésben Békásmegyeren.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Repülni is tudnak egy francia cég alkalmazottai

Vetési varjakat állítanak munkába az eldobott cigarettacsikkek begyűjtésére egy franciaországi szabadidőparkban.

A hat varjat megtanították arra, hogy szedjék fel a földről a csikkeket és más szemetet. A jövő héttől kezdenek el dolgozni a nyugat-franciaországi Vendee térségben lévő Puyi de Fou történelmi témájú parkban.

"Nemcsak az volt a célunk, hogy takarítsanak, mivel látogatóink általában ügyelnek a tisztaságra, hanem az is, hogy megmutassuk,

a természet maga is megtaníthat minket a környezetünkről való gondoskodásra"

- mondta Nicolas de Villiers, a park illetékese. A vetési varjak a varjúfélék családjába tartoznak, csakúgy mint a csóka és a holló, és különösen intelligens állatok, ugyanis a megfelelő körülmények között

"képesek az emberrel is kommunikálni és kapcsolatot építeni játékon keresztül".

Egy ízletes madáreledelt tartalmazó doboz segítségével ösztönzik a varjakat arra, hogy takarítsák a parkot: minden alkalommal, amikor elhelyeznek benne csikket vagy valamilyen kicsiny szemetet, kapnak az eleségből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×