eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nohab-mozdonyok vontatják a tapolcai Nohab-találkozóra tartó Panoráma elnevezésű különvonatot Bélatelepnél 2017. december 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szerdán lehet utoljára 60 napos Vakáció-bérletet venni a MÁV-nál

Szerdán vásárolható meg utoljára a korlátlan utazást biztosító 60 napos Vakáció-bérlet.

A diákok idén nyáron augusztus 1-jén vásárolhatják meg utoljára a 60 napos Vakáció-bérletet, ami érvényes diákigazolvánnyal együtt korlátlan utazást biztosít számukra másodosztályon a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán, és még gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani hozzá.

A Vasúttársaság közleménye szerint a 60, illetve a 30 napos Vakáció-bérletet az érdeklődők a vasúti jegypénztárakban, a jegyértékesítő automatában vagy interneten tudják megvásárolni, az előbbi 24 900 forintba, utóbbi pedig 15 900 forintba kerül.

A 30 napos Vakáció-bérletet augusztus 15-ig lehet megvenni, és szeptember 14-én, 24 óráig felhasználható.

Idén nyáron a különféle szezonális termékekből, mint például a Vakáció- és Balaton-bérlet, vagy a kerékpáros túrajegy, eddig több mint 20 ezer darabot értékesítettek.

A tapasztalatok szerint a nyári bérletekkel leginkább a Balatonhoz vonatoznak szívesen a fiatalok, de rajtuk kívül is sokan keresik fel a magyar tengert: június közepétől július 25-ig például több mint 768 ezren fordultak meg a Balatonnál vonattal, ami 6 százalékos növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×