eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

Meglepően sok reklámot nézünk naponta

A magyarok átlagosan napi 4 óra 20 percet tévéznek, melyből fél óra – szám szerint 112 darab – reklám. Akik nem használnak internetet, naponta átlagosan 6 óra 37 percet tévéznek. Az internetezőknél a gép és a tévé előtt töltött idő együttesen meghaladja a napi hat órát.

A legfrissebb kutatások szerint 2018 második negyedévében a teljes magyar népesség naponta átlagosan 4 óra 20 percet tévézett – írja a Növekedés.hu. Az egy főre jutó átlagos tévénézési idő

  • a 4-17 éveseknél 158,
  • a 18-49 éveseknél 200,
  • az 50 év felettieknél pedig 363 perc.

A 18 évnél idősebbek korcsoportjában a tévénézési idő az internethasználat függvényében változik:

  • akik nem használnak internetet, naponta átlagosan 6 óra 37 percet töltöttek tévénézéssel, átlag életkoruk 63 év;
  • a naponta legfeljebb 1 órát internetező felnőttek 4 óra 56 percet tévéztek egy átlagos napon, átlag életkoruk 54 év;
  • az napi 1-2 órát a világhálón töltők naponta átlagosan 3 óra 59 percet ültek a képernyő előtt, átlag életkoruk 50 év;
  • akik naponta akár 3 óránál is többet böngésznek, azoknak 3 óra 31 perc volt a napi átlagos tévénézési idejük, az átlag életkoruk 43 év.

A napi átlagos tévénézési idő csaknem felét – 48,9 százalékot – az általános szórakoztató műsorok nézése teszi ki. A filmcsatornák a tévénézési idő 11,2 százalékát tudhatják magukénak, az országgyűlési választások nem befolyásolták a tévénézős szokásokat: a lakosság 8,5 százalékot töltött az erről szóló műsorok nézésével.

A hírek, politika és gazdaság a műsoridőből mindössze 2,6 százalékban részesül, de a tévénézési időnkből jóval többet, pontosan 9 százalékot fordítottunk a hírműsorokra.

Naponta átlagosan több mint 32 ezer reklámfilm került adásba, egy reklámblokkon belül átlagosan 10,1 reklámfilmet sugároztak, az egy főre jutó napi átlagos reklámnézési idő pedig 30 percre növekedett, így

egy fő naponta átlagosan 112 reklámfilmet tekintett meg.
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×