eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pápaszemes pingvin született Debrecenben - nézze meg!

Pápaszemes pingvin látott napvilágot a debreceni állatkertben, az állatot rövidesen a látogatók körében nagyon népszerű pingvinsétákon is megtekintheti a közönség - közölte a nagyerdei kultúrpark igazgatója.

Nagy Gergely Sándor elmondta: a pápaszemes pingvin (Spheniscus demersus) csaknem 40 tojásban eltöltött nap után látta meg a napvilágot. A Perjámos névre keresztelt állat tíz év alatt a 23. fióka, amelyik az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége fajmegmentési programjának keretében a Nagyerdőn kelt ki, érkezésével Debrecenben található Magyarország legnagyobb, 30 egyedből álló pingvin kolóniája - tette hozzá.

A fiatal egyed a kikelést követően pingvinbölcsődébe került, ahol gondozói segítségével sajátítja el a társas együttéléshez szükséges szabályokat, viselkedésmintákat, így hamarosan csatlakozhat majd a többi pingvinhez. Jelenleg naponta kétszer eszik, egy-egy alkalommal 6-8 heringet fogyaszt el - mondta az igazgató.

Afrika egyetlen pingvinfaját elsősorban az ipari méretű halászat és az olajszennyezés fenyegeti, ezért az állat szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat felsoroló vörös listáján - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Magyarországon öt állatkertben élnek pápaszemes pingvinek, és ez elmúlt egy évben mindössze hat fiókával gyarapodott a hazai állomány.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×