eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Kijött az új vonatjegy-vásárló alkalmazás

A MÁV-Start iOS-re és Androidra is elérhetővé tette a jegyvásárláshoz szükséges alkalmazást.

Bő fél év várakozást követően Androidra és iOS-re is megérkezett a frissített Vonatinfó alkalmazás. A mobilos applikáció legnagyobb újítása, hogy azzal az összes belföldi járatra megválthatjuk a szükséges menet- és pótjegyeket, ráadásul 10 vagy akár 20 százalékos kedvezménnyel - írta a HWSW.

A menetjegy megvásárlásához először egy gyors regisztráción kell túlesni, amelyhez emailen, néven, illetve jelszón kívül másra nincs szükség. Utóbbit nem kell minden alkalommal begépelni, az alkalmazás (legalábbis a kipróbált iOS verzió) támogatja a biometrikus azonosítást is.

Elvira helyett itt a JÉ

A regisztrációt nem lehet kihagyni, a beépített jegyvásárlás ugyanis nem a korábban megismert Elvirára, hanem a vasúttársaság következő generációs JÉ tarifáló rendszerére épít. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a két rendszer között nincs átjárás, a weben megvásárolt jegyeket nem lehet megjeleníteni a Vonatinfóban és fordítva.

Gyorsteszt

A HWSW gyorstesztje alapján bár a funkció működik, a vásárlási folyamat kissé körülményes, az alkalmazás felülete pedig nem finomodott az előző verziókhoz képest, maradt az olykor nehezen kezelhető, fapados dizájn.

Az iOS-en 2.0-s verziószámon futó app első ránézésre inkább kiegészült, mintsem gyökereitől újult meg. A felhasználói felület gyakorlatilag nem változott, mindössze a pár éve bemutatott struktúra egészült ki pár menüponttal. Ezek közül a "Fiókom" és a "Jegyek" jelentik az igazi újdonságot, amelyek természetesen a vásárlás miatt kerültek be a Vonatinfóba.

  • A körülményes kezelés mellett pozitívum, hogy az egyes jegykonfigurációkat (utasokkal, névvel és születési dátummal együtt) el lehet menteni későbbre.
  • A fizetéshez a SimplePay online rendszerét használja az alkalmazás, így ha akarjuk, lementhetjük a bankkártyánk adatait, így gyorsítva a következő vásárlásokat.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×