eur:
395.77
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Autó Győrben, a vízzel elöntött Fehérvári úton felhőszakadás után 2018. június 13-án.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Veszélyjelzést adott ki a meteorológiai szolgálat

Tizennégy megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt.

Hétfőn kiemelten az ország déli és eleinte még a középső-északi országrészben várható intenzív zápor, zivatar, felhőszakadás. Helyenként rövid idő alatt 20-50 mm csapadék is hullhat. A legintenzívebb zivatarok az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén valószínűek, míg nyugaton és az ország északkeleti részén stabilabb a légkör. Délutántól a kiterjedtebb csapadékgócok a déli országrészre szorulnak vissza, majd estétől a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A felhőszakadás mellett egy-egy helyen kisebb méretű jég és 50-70 km/óra körüli szél is társulhat a zivatarokhoz.

Kedden főként a Tiszántúlon, délkeleten, kisebb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki napközben elszórtan zivatarok. Zivatarban egy-egy helyen 60-70 km/óra körüli szél, kisebb méretű jég és főként délkeleten 20 mm feletti csapadék előfordulhat. Északkeleten, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében az északi szelet zivatartól függetlenül is kísérhetik 60 km/órát elérő széllökések.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×