eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2018. március 14-én.
Nyitókép: Varga György

Nincs vége az esőnek: a fél országra riasztást adtak ki

Az ország déli megyéire már másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadás veszélye miatt.

Somogy, Tolna, Baranya, Vács-Kiskun, Csongrád és Békés megye területére másodfokú riasztást adtak ki a várható felhőszakadások miatt. Néhány órán belül zivatarok törhetnek ki. A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás ( >25-30 mm, néhol akár > 50-70 mm) lesz, illetve néhol viharos (55-75 km/óra) széllökés és helyenként jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat. Kis eséllyel, elsősorban délkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt 80 km/óra feletti szélrohammal és 2 centit meghaladó jéggel. Az éjszaka folyamán a Duna-Tisza közén a legvalószínűbb zivatar kialakulása.

Szombaton több helyen lehet zivatarra számítani, kisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, legnagyobb eséllyel pedig az ország középső és keleti részén. A felhőszakadás ( >25-30 mm csapadék) mellett néhol heves zivatar is előfordulhat, erre leginkább középen és délkeleten van esély. Az intenzívebb zivatarokat viharos széllökés 55-65 km/órás széllökés és borsó nagyságú jégeső kísérheti. A heves zivatart 70-80 km/óra feletti széllökés és nagyobb szemű jég is kísérheti.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×