eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A szakorvos szerint több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság

Több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság Pintér Ferenc meteogyógyász szerint, amit az erős hőmérséklet-különbség és a megemelkedett UV-sugárzás tovább súlyosbíthat.

A szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában kifejtette: a tavaszi fáradtság azért alakul ki, mert a tél végére kiürülnek a vitamin- és ásványianyag-tartalékok a szervezetben. A gyors felmelegedés, amely az idei tavaszra is jellemző, tovább súlyosbíthatja a szokásos tüneteket, amelyek a fáradékonyság, ingerlékenység és a rossz közérzet - mondta.

A hirtelen felmelegedés mellett a megnövekedett UV-sugárzás is veszélyeket rejt, mert tavasszal a kevésbé érzékeny bőrtípusú emberek is hamarabb leégnek, mint a nyár végén, a fülledt idő pedig a légzőszervi, vagy keringési betegségben szenvedőknek jelenthet újabb megpróbáltatást - közölte.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×