eur:
395.15
usd:
371.73
bux:
66234.81
2024. április 16. kedd Csongor

Ingyen oszt szét a McDonald's heti 1000 adag ételt

Heti 1000 adag ételt oszt szét ingyen a Vatikánnál nyílt McDonald's gyorsétterem a Szent Péter tér környékén élő hajléktalanok körében - jelentette be szerdán az új segélyakcióban résztvevő olasz karitatív szervezet, a Medicina Solidale.

Az ételosztást hétfőnként tartják, és a jövő héten kezdik. Egy-egy ételcsomag egy dupla sajtburgerből, felszeletelt és becsomagolt almából és egy palack ásványvízből áll.

Az egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó segélyszervezet önkéntesei osztják szét az ételt a Szent Péter-bazilika közelében élő fedélnélkülieknek. Az ételosztás jól kiegészíti az orvosi segélyszolgálat tevékenységét, mivel hozzájuttatja a rászorulókat a szükséges fehérjéhez és vitaminokhoz - közölték.

A segélyszolgálat és a multinacionális étteremlánc közti együttműködés a Pápai Alamizsnahivatal bábáskodásával jött létre. A Vatikán vagyonkezelő cégét az egyházon belül is többen bírálták, amiért helyiséget adott bérbe a Szent Péter térnél az óév utolsó napjaiban nyílt gyorsbüfé számára; az egyik bíboros azt mondta, hogy hamburgersütöde helyett szociális központot kellett volna ott nyitni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×