eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Meddig marad az esős idő?

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy észak felől fölénk helyeződő magassági hidegcsepp alakítja, a felhőzet jelentős csökkenésére és a csapadéktevékenység tartós megszűnésére kedd délutántól számíthatunk, addig azonban sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet.

Estére a zárt felhőzet és a kiterjedt csapadékzóna a Tiszántúlra húzódik. Eközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén a képződő gomolyfelhőkből estig elszórtan záporok, zivatarok pattanhatnak ki, majd ezek az esti órákban megszűnnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Éjszaka a Tiszántúlon marad a borult idő, de már ott is egyre kevesebb helyen eshet, de a Dunántúlon újra megnövekszik a felhőzet, és elsősorban az ország északi harmadán ismét több helyen eleredhet az eső, záporeső. 

Kedden a nap első felében jellemzően erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon, északon és délkeleten délelőtt még több helyen lehet kisebb csapadék, majd délutántól fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység, estére az Alpokalján is. Délutántól északkelet felől gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Az északias szelet elsősorban nyugaton és az Északi-középhegység térségében kísérhetik erős széllökések, de zivatarok környékén és kedden a Dunántúl északi szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban az Alföldön foltokban pára, köd is képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 18 és 23, a Dunától keletre 23 és 29 fok között alakul. Az Alpokalján lesz a leghűvösebb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmelegebb.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×