eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A karatéra nem számított a medve

Karatetudásával szállt szembe a rátámadó medvével egy 63 éves férfi Japán középső részén.

 A feketeöves Aoki Acusi egy hegyi patakban horgászott a Gunma prefektúrában található Naganohara település közelében, amikor elmondása szerint ok nélkül megtámadta egy csaknem két méter magas medve. Az idős férfit többször is megharapta és megkarmolta a vadállat, többek között a fején.

"Nagyon erős volt a medve, és a földre taszított" - mondta el Aoki Acusi, aki ahelyett, hogy megpróbált volna elmenekülni az örvös medve elől, inkább a jól bevált karatetudásához nyúlt. Miután felvett egy harci állást maga elé emelt jobb kézzel, a horgász belekapott támadója szemébe, aki ekkor jobbnak látta a fák közé venni az irányt.

"Azt gondoltam, vagy én ölöm meg őt, vagy ő engem" - idézte fel a harcot a férfi, akinek a medve elmenekülését követően sikerült visszajutnia az autójához, és elhajtani a kórházba a feje mellett a karját és a lábát is elborító sérülések ellenére. Egy rendőr szerint Aoki Acusi még arról sem feledkezett meg, hogy magával vigye a kifogott halakat.

Ugyan a medvét puszta kézzel legyőző bátor ember történetét nagy lelkesedéssel fogadta a japán média, a hatóságok óva intenek mindenkit attól, hogy hasonló harcra szánja el magát, ha szembetalálkozik Japán népes medveállományának egy példányával. Ehelyett azt javasolják, hogy medveészlelés esetén amilyen halkan csak lehet hagyják el a helyszínt, és jelentsék az esetet.

2016-ban eddig négyen haltak meg medvetámadásokban Japánban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×