eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Százévente egyszer fordul elő a mostanihoz hasonló időjárás!

Németországban villámcsapás miatt megsérült negyvenkét ember egy zenei fesztiválon szombatra virradó éjjel.

A Németország nyugati részén, Köln térségében fekvő Mendigben rendezett Rock am Ring fesztivál szervezőinek közleménye szerint nyolcan súlyosan megsérültek, egy embert újra kellett éleszteni.

A pénteken kezdődött háromnapos szabadtéri fesztiválon szombaton és vasárnap is esős, viharos lehet az időjárás, de a szervezők a hatóságokkal egyetértésben úgy döntöttek, hogy folytatják a programokat. A Rock am Ring az egyik legnagyobb könnyűzenei fesztivál Németországban, pénteken 90 ezer vendége volt.

Éjszaka Kölnben is ítéletidő volt, a tűzoltókat több mint kétszáz helyszínre riasztották, többnyire elárasztott pincékhez. Legkevesebb két ember megsérült.

Az egy hete tartó, rendkívül csapadékos időjárás Németország más részein is katasztrófahelyzetet idézett elő. Az előző hét végén Baden-Württembergben, szerdán Bajorországban több települést sújtott a Markus Söder tartományi pénzügyminiszter által esőcunamiként jellemzett természeti csapás. Az áradások miatt országszerte 11 ember halt meg, a kár az első becslések szerint százmillió eurós nagyságrendű.

A német meteorológiai szolgálat (DWD) szerint legfeljebb százévente egyszer fordul elő a mostanihoz hasonló időjárás, amelynek legfőbb jellemzője, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sok csapadék hull viszonylag kis területen - egy járásban vagy egy városban -, és nem lehet pontosan megjósolni, hogy hol és mikor.

A DWD előrejelzése szerint Németország déli és nyugati részén a következő hét elejéig marad az esős idő.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×