eur:
385.73
usd:
356.46
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Megvan a legzöldebb város

Az Economic Intelligence Unit közvélemény-kutatása szerint San Francisco a legzöldebb észak-amerikai város, megelőzve Vancouvert és New Yorkot - olvasható az ELTE TÁTK hírlevelében.

A kutatásban a városok polgárait arról kérdezték, hogy mennyire gondolkodnak környezettudatosan, mindennapi életüknek mennyire része a zöld gondolat, az energiatakarékos és környezetkímélő életvezetés. A 31 kérdésből végül egy indexet állítottak elő, amely városonként százalékosan mutatta ki azok arányát, akik nem élnek környezettudatos életet.

A környezettel nem törődők aránya San Franciscóban volt a legalacsonyabb, majd Vancouver és New York következett. A lista másik végén Detroit található, alig megelőzve St. Louis-t.

A kutatás arra is rámutatott, hogy azokban a városokban, ahol a városvezetés hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre és környezettudatos városgazdálkodásra, ott a lakosság is nagyobb valószínűséggel cselekszik így. Ugyanakkor nem találtak összefüggést a környezettudatos és az egészséges életmód között.

Ez azért érdekes, mert a korábbi európai és ázsiai kutatások azt bizonyították, hogy azokban a városokban, ahol erős a zöld attitűd, ott az emberek az egészséges életmódra is inkább odafigyelnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Történelmi szintek közelébe emelkedett Amerika a kritikus adat előtt

Történelmi szintek közelébe emelkedett Amerika a kritikus adat előtt

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Európában a DAX kivételével emelkedtek a vezető részvényindexek, Amerikában pedig a Nasdaq vezetésével emelkedtek a tőzsdék. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×