eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Megdőlt a budapesti melegrekord

Megdőlt a 84 éves budapesti, napi melegrekord, és Pápán már elérte a szintén 84 éves országos rekordot a hőmérséklet szombat kora délután.

Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, hogy az eddigi budapesti rekord 35,2 fok volt, de szombat délután Újpesten 35,8 fokot mértek, és az értékek még tovább emelkedhetnek.

Az országos napi melegrekord is nagy valószínűséggel megdől szombat délután, a Szegeden 1927-ben mért 37,8 fokot Pápa-Nyárád mérőállomáson már elérte a hőmérséklet. Az ország jelentős részén felhőtlen az ég, ezért további hőmérséklet-emelkedés várható - mondta Vadász Vilmos.

Az OMSZ honlapján szereplő adatok szerint a fővárosban 7-es erősségű az UV-B sugárzás, de Sármelléken elérte a 8-as, extrám szintet is délután egy órakor.

Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere szombat délután az MTI-nek azt mondta, a hőség miatt a HÉV-ek több helyen csökkentett sebességgel közlekednek a vágányok túlhevülése miatt. A 42-es villamos vonalán vágánypúposodás miatt kellett korábban korlátozást bevezetni.

Címlapról ajánljuk
A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

Noha az ellenzők száma magas volt, a Bundestag pénteken elfogadta a biztonsági, illetve migrációs intézkedések szigorításáról szóló csomagot, amelyet az ellenzéki CDU/CSU és az AfD egyhangúlag elégtelennek tartott, a koalíciós szavazatok azonban elegendőnek bizonyultak a jóváhagyáshoz. A teljes törvénytervezet azonban egyelőre nem léphet életbe, a parlament felsőháza, a Bundesrat ugyanis kifogást emelt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×