eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Figyelem: országszerte tilos tüzet gyújtani!

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, amelynek értelmében az erdőkben, azok 200 méteres környezetében, a vasút és a közutak mentén tilos tüzet gyújtani - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Hajdu Márton közölte: az elmúlt 24 órában országszerte több nagy kiterjedésű, szabadtéri tűzesethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Példaként említette - ahogyan arról az MTI is beszámolt - a Hajdú-Bihar megyei Vekerd külterületén történt pénteki tüzet, ahol 200 hektáron foltokban égett az avar, a tarló.

Elmondta, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok a polgári védelmi kirendeltségeken keresztül felmérték azoknak az épületeknek a körét - például bevásárlóközpontokat, közintézményeket -, amelyekben klimatizált helyiségek vannak, s ezeket az információkat az OKF és a területi szerveik honlapján is közzéteszik. Ezekbe az épületekbe bárki betérhet hűsölni.

A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a budapesti tömegközlekedésben egyelőre nem okozott fennakadást a nagy meleg.

A hőségriadó miatt a hétvégén nincs kamionstop.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×