eur:
386.96
usd:
358.64
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác

Nézze meg a veterán autócsodákat!

Több mint nyolcvan szemkápráztató autóritkaság gördül be szombat délután az idei Donau Masters nemzetközi veteránautós túra célállomását jelentő budapesti Széchenyi térre.

A hatodik Donau Masters túra résztvevői július 7-én indulnak útnak a németországi Ulm városából, és négy Duna menti országon - Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország - áthaladva, július 9-én délután két órakor érkeznek meg a Hungaroringre.

Az 1976. december 31. előtt gyártott különleges járművek ezután rendőri felvezetéssel indulnak útnak a Hungaroringről - a Hősök tere, Andrássy út és József Attila út érintésével - a Széchenyi térig. A mezőny várhatón szombat délután fél hatkor érkezik meg a célállomásra.

A több mint nyolcvan veterán négykerekű között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is sorakoznak, amelyeket vasárnap reggelig csodálhatnak meg az érdeklődők.

A nagyjából 960 km-es távot leküzdő mezőny egyik legszebb autója egy 1960-ban gyártott Mercedes-Benz 220 SE Ponton Cabriolet, míg a túra legsportosabb járművének címével egy 1972-es 911 S típusú Porsche büszkélkedhet.

A Mercedes-Benz ulmi képviselete által 2006-ban indított kezdeményezés szervezői és résztvevői az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euróval (2,6 millió forint) támogatják a négy Duna menti ország SOS-Gyermekfalvait.

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×