eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Addig növesztette a szakállát, amíg elfogták bin Ladent

Egy amerikai tanár a 2001-es terrortámadások után megfogadta, hogy addig növeszti a szakállát, amíg elfogják Oszama bin Ladent. Az al-Kaida vezetőjének megölését vasárnap jelentette be Barack Obama. A férfi első dolga volt, hogy előkereste a borotváját.

Gary Weddle 2001. szeptember 11-én a New York-i és a washingtoni terrortámadások után fogadta meg, hogy addig nem borotválkozik, amíg elfogják a merénylet kitervelőjének tartott Oszama bin Ladent.

Arra számított, hogy az amerikai hadseregnek ez néhány hónapon belül sikerülni fog, valójában azonban közel tíz évet kellett arra várni, hogy likvidálják az al-Kaida vezért.

A Washington állambeli Ephratában élő főiskolai tanárt helyi idő szerint vasárnap este hívták munkahelyéről a hírrel: az amerikai hadsereg különleges alakulata Pakisztánban megölte bin Ladent. Éppen a kertben dolgozott, de rögtön berohant a házba, hogy meghallgassa a híreket. Nem sokkal később már a fürdőszobában volt, hogy végre levághassa a mellkasáig érő szakállát. Barátok és szomszédok siettek át házába, hogy szemtanúi legyenek a nagy eseménynek.

Tíz évet fiatalodott - nyilatkozta a férfi felesége, aki elmondta azt is, hogy bin Laden megölése nemcsak Amerikának nagy öröm, hanem a családjának is, mert végre tíz év után láthatják Gary arcát szakáll nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×