INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Megsérült a tűzben a Roche teljes törökbálinti raktárkészlete

InfoRádió / MTI
Feltehetően minden raktáron lévő gyógyszerkészítmény megsérült a Roche Magyarország Kft. törökbálinti raktárában a csütörtökön délután keletkezett tűzben, a természetbeni és anyagi kár felmérése folyamatban van - közölte a svájci gyógyszergyártó cég.

Gáborjáni-Polgár Bernadett, a Roche (Magyarország) Kft.
kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére egyelőre nem kívánta megbecsülni a megsérült raktárkészlet értékét. Azt azonban elmondta, hogy a társaság kizárólag vényköteles, főként kórházakban használt gyógyszereket forgalmaz Magyarországon, olyan innovatív termékeket, amelyeknek magas az ára. A közlemény szerint a tűz környezetvédelmi szempontból kárt nem okozott.

A jelenlegi információk szerint a legtöbb Roche gyógyszerből mintegy két hétre elegendő raktárkészlet van a disztribútoroknál. Hogy megelőzzék a készlethiányt, azonnal felvették a kapcsolatot a bázeli központtal, a szomszédos országokkal és közeli gyártóhelyekkel. A Roche (Magyarország) Kft. mindent megtesz a betegek zökkenőmentes gyógyszer-ellátása és a károk minimalizálása érdekében - olvasható a közleményben.

A kommunikációs vezető ehhez hozzátette, hogy várhatóan a jövő hét elején már tud fogadni és kiadni gyógyszereket a cég. Ezek raktározására átmeneti megoldást keresnek a tűzben megsérült épület helyreállításáig.

Elmondta, hogy maga az épület nem égett le, jelenleg statikai szempontból vizsgálják, hogy milyen kár keletkezett benne. Hozzátette, hogy a tűz a hűtőtérben volt, tehát az a terület sérült leginkább. A tűz okozta nagy hő miatt azonban a máshol tárolt gyógyszereket sem lehet már felhasználni.

A Roche törökbálinti raktárában csütörtökön délután 6 óra tájban ütött ki tűz. Az épületben senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Az érdi tűzoltóság sikeresen eloltotta a hűtőkamrában keletkezett tüzet, így megelőzték annak továbbterjedését. A tűzvizsgáló megkezdte a tűz okának és körülményeinek kivizsgálását.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

Kapcsolódó hang

Gáborjáni-Polgár Bernadett kommunikációs vezetõ, Roche
 


A címlapról ajánljuk