eur:
391.04
usd:
366.05
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A pizza és a tévé jelenti a boldogságot?

A valódi boldogság otthon van, a kanapén - legalábbis a britek egy része szerint, mert sokaknak a tévénézés és a pizzaevés jelenti a legfőbb örömet. A gazdasági nehézségek közepette nem meglepő, hogy a felmérésben résztvevők többsége akkor lenne igazán boldog, ha nyerne a lottón.

A legtöbb britnek nemcsak a pénz, hanem a biztonságos és egyszerű örömök jelentik a boldogságot, legalábbis ez derül ki egy BBC számára készített felmérésből. A kétezer ember megkérdezése után kiderült, hogy főleg Kelet-Angliában vélik úgy, a tévénézés, a pizza- vagy csokoládéevés jelenti a boldogság netovábbját, illetve az, ha évi 40 ezer fontos (12,5 millió forintos) fizetésük van.

Arra a kérdésre, mi tenné a legboldogabbá egyik napról a másikra, a válaszadók többsége a lottóötöst jelölte meg, vagy a jelentős fizetésemelést. Nem csoda, hogy a gazdasági nehézségekkel küzdő Nagy-Britanniában a pénz az, ami a legnagyobb örömöt okozhatja - még az egészséget, a párkapcsolatot és a családot is megelőzi.

A válaszadók kétharmadát a pénzügyi gondok gyötrik leginkább, így nem meglepő, hogy arra a kérdésre, mi lenne az az egy dolog, amely hirtelen boldoggá tenné, 50 százalék azt válaszolta, hogy több pénz.

Mindössze 12 százalék mondta azt, hogy a jól működő párkapcsolat tenné boldoggá, kilenc százalék pedig annak örülne a legjobban, ha több időt tudna tölteni a gyerekeivel, vagy jobb lenne az egészsége. Hét százalék hangulatát egy nyaralás javítaná a leginkább, öt százalék pedig egy nagyobb házat szeretne.

A gazdasági nehézségek ellenére 78 százalék bizakodik abban, hogy a közeljövőben boldogabb lesz, és hasonló arányban gondolják azt a megkérdezettek, hogy gyerekeik boldogabb életet fognak élni.

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy mi vidítja fel az embereket a hétköznapokban. A nők többsége azt mondta, leginkább a családdal töltött idő jelenti a kikapcsolódást, ezt követi a vásárlás, a tévénézés és a rádiózás. A férfiak a tévénézést jelölték meg legkedveltebb elfoglaltságuknak, a családdal való időtöltés csak a hatodik helyre került.

Az alkoholt is sokan jelölték meg a legfőbb hangulatjavítónak, és elsősorban a nyugdíjasok azok, akik néhány pohárka italtól várják hangulatuk javulását.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×