eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

A ruhaneműn spórolunk leginkább

A Tárki Zrt. kutatása szerint a magyar fogyasztók az elektronikai cikkek esetén hajlandóak a leginkább többet fizetni a minőségért: a vásárlók 27 százaléka a legjobb minőségű terméket - tévét, mosógépet, videót - veszi meg akkor is, ha az drága.

A felmérés szerint a fogyasztók a ruhaneműn spórolnak inkább, a megkérdezettek több mint egyharmada az olcsóbbat veszi meg, minőségi ruházati terméket csak a vevők 15 százaléka vásárol. Zöldség- és gyümölcs esetében a fogyasztók 57 százaléka közepes minőségű terméket vesz és csak a megkérdezettek ötöde vásárolja meg a magas ár ellenére a legjobb zöldséget és gyümölcsöt. A Tárki felmérése szerint 10 év alatt az egyik legszembetűnőbb változás, hogy egyre többen vásárolnak zöldséget-gyümölcsöt, amit a háztáji gazdaságok eltűnésével és a bevásárlóközpontok elterjedésével magyaráznak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×