eur:
386.96
usd:
358.68
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác

Kínai a rekorder

Egy méter húsz centi hosszú a világ legnagyobb fogkeféje, amelyet rendszeresen használnak.

Méghozzá emberek. Csak éppen nem a saját fogukat mossák vele, hanem három vízilóét.

Kína büszkélkedhet a világrekorder fogkefével, a sanghaji állatkertben használják, miután éveken át söprűvel tisztogatták a vízilovak fogait és száját. A gigafogkefe saját fejlesztésük.

Csak egy készült belőle, de a vízilótrió nem tiltakozik, hogy közös fogkefén osztozik. A gondozók nem mosnak minden reggel és este vízilófogat, csak háromnaponta egyszer.

"A vadon élő vízilovaknak nincs szükségük fogtisztításra, rendszerint füvet esznek, mely nemigen akad fogaik közé. Az állatkertben viszont gyümölcsöt és zöldséget is kapnak, amelyek már jobban befészkelik magukat a szájukba" - idézte az állatkert szóvivőjét a Daily Telegraph című brit lap a Shanghai Daily című kínai lapra hivatkozva.

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×