eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Óriásburgerek ellen tüntetnek a tajvani fogászok

Arra akarják rávenni a nagy gyorsétterem láncokat tajvani fogorvosok, hogy vegyék le étlapjukról az óriásburgereket. Megállapították ugyanis, hogy egyre több páciensüknél okoznak károsodást a túlméretezett szendvicsek.

Számos panaszos páciens jelentkezett sérült állkapoccsal, vagy mert alig bírta kinyitni a száját a fájdalomtól, miután elfogyasztott egy gigantikus hamburgert - mondta Hszu Ming-lun, a tajvani Jang Ming Egyetem fogászati tanszékének professzora.

Komoly sérüléseket okozhat, ha a gyorséttermi étkek rajongói 7,5 centiméternél magasabb szendvicset próbálnak betolni a szájukba - figyelmeztetett Hszu.

A professzor közölte: az emberi szájat úgy tervezték, hogy legfeljebb másfél hüvelyk (2,54 centiméter) vastag dolgokra tátsuk ki. Ha nagyobbra nyitjuk, az károsíthatja az állkapocs és a halántékcsont közti ízületet - tette hozzá a fogász.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×