eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Több mint 139 ezer diák kezdi meg hétfőn az érettségit

Több mint 139 ezer diák számára kezdődnek meg az érettségi vizsgák hétfőn - mondta az oktatási miniszter.

Hiller István a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: május 3-a és június 25-e között 1166 vizsgahelyszínen, összesen 139 453 diák ad számot középiskolai tanulmányai alatt szerzett tudásáról. A vizsgázó diákok közül 93 ezren fejezik be most tanulmányaikat, a többiek egy vagy két tárgyból előre hozott vagy megismételt érettségi vizsgát tesznek. A miniszter elmondta: a diákok összesen több mint 485 ezer vizsgát tesznek emelt és középszinten.

Hangsúlyozta: tavalyhoz képest átlagosan tíz százalékkal nőtt az emelt szintű érettségik száma, különösen a természettudományos tárgyakból szeretnének többen ilyen típusú vizsgát tenni. Hiller István emlékeztetett arra, hogy az érettségi vizsgák megszervezése az intézményfenntartók feladata; a központi költségekre 1 milliárd 350 millió forintot különített el az oktatási tárca.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×