eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Óriástojást tojt a tyúk - nézze meg!

A normálisnál négyszer nagyobb tojást tojt egy csirke egy angol farmon, ám még ezzel sem csúcstartó.

Matilda nem túl termékeny tyúk, hiszen eddig mindössze 4 tojást tojt, ám az egyik eléggé szokatlan méretű: nagyjából 9 centiméteres magasságával és 21 centis kerületével négyszer nagyobb, mint egy hagyományos tojás.

A tyúk gazdája, az angliai Ipswich-ben élő Mark Cornish megdöbbent, amikor kiszedte a hatalmas tojást az ólból. "Nagyon meglepődtem, és először azt hittem, hogy egy liba tévedt be az ólba véletlenül. Nem úgy nézett ki, mintha csirke tojta volna - mondta a férfi, aki hozzátette: a probléma az, hogy a tojáshéj papírvékony, így muszáj minél előbb elfogyasztania.

Az egyetemi előadó és élettársa négy csirkét nevel házuk kertjében, és bár Matilda teljesítménye kimagasló, nem világrekorder, hiszen a legnagyobb tojás közel 340 grammot nyomott, igaz a Daily Telegraph cikke szerint 1896-ban.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×