eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Leszbikus főpolgármestert választott az amerikai Houston

A milliós amerikai nagyvárosok közül elsőként a texasi Houstonban választottak meg egy homoszexualitását nyíltan vállalóhölgyet főpolgármesterré.

Az 53 éves Annise Parker a voksok 53,6 százalékával győzte le a szombati választáson riválisát, az ugyancsak demokrata párti Gene Locke jogászt, volt városi ügyészt, aki arra pályázott, hogy a déli nagyváros második afroamerikai főpolgármestere legyen.

Vallásos szervezetek és homofób csoportok megpróbálták kijátszani a "melegkártyát" Parker ellen, a jelek szerint eredménytelenül.

Több mint 2 millió lakosával Houston a negyedik legnagyobb metropolisz az Egyesült Államokban, ahol eddig csak kisebb városokban választottak első emberré közismerten homoszexuális politikusokat.

Európában már legalább négy nagyvárosnak - Berlinnek, Párizsnak, Hamburgnak, Zürichnek - van másságát vállaló vezetője.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×