eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Ahol példás magaviseletűek az iskolások

A skót tanárok körében készült felmérés szerint a helyi diákok általánosságban jó magaviseletűek. Kisebb fegyelmezetlenségeket elkövetnek ugyan, de a tanerők úgy érzik, tudják kezelni az ilyen helyzeteket.

A skót kormányzat és az edinburghi egyetem háromévente elkészített átfogó iskolai magatartás kutatása szerint a helyi tanerők elégedettek diákjaik viselkedésével, sőt javuló viselkedésükről számolnak be - írja az ELTE TÁTK hírlevele.

A 3500 tanár és más iskolai alkalmazott részvételével készült felmérés során a megkérdezettek 90 százaléka vélte úgy, hogy a skót diákok általánosan jó magaviseletűek. A kutatás szerint a tanárokkal szembeni erőszak vagy agresszív viselkedés szinte egyáltalán nem jellemző a tanulókra, igaz, egymás között már nagyobb arányban hajlanak a szóbeli vagy fizikai durvaságra.

A tanerők beszámolója szerint ugyanakkor igazán gyakorinak csak az olyan kismértékű fegyelmezetlenségek tekinthetők, mint a folyosókon történő rohangálás.

A felmérés szerint a tanárok döntő többsége, összesen több mint 80 százaléka felkészültnek érzi magát az órai és iskolai fegyelmezetlenségek kezelésében. Az igazgatók háromnegyede pedig úgy nyilatkozott, nem tapasztalt még az iskolavezetésre lényegi hatást gyakorló kihágást intézményében.

A felmérés szerint a skót tanulók nem csak egyszerűen jók, de javuló magatartásúak. A háromévente megismételt kutatás szerint ugyanis az összehasonlító felmérés részvevőinek 42 százaléka változatlan, 50 százaléka viszont javuló iskolai magaviseletről számolt be a 2006-os évhez képest.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×