INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A nők naponta átlagosan harminchatszor gondolnak az öregedésre

InfoRádió / MTI
A brit nők naponta átlagosan harminchatszor gondolnak az öregedésre - derült ki a brit ITV-tévécsatorna által végzett felmérés során.

A tévécsatorna száz 35 és 70 év közötti hölgyet kért fel arra, hogy egy héten át egy speciális számlálót hordjon állandóan magával, s regisztrálja az összes, a külsejével, a korával kapcsolatban támadó negatív gondolatát - olvasható a The Daily Mail brit napilap online kiadásában.

A résztvevőknek napi átlagban 36 negatív gondolata támadt, vagyis hetente 252. Voltak azonban az átlagot messze "túlteljesítő" rekorderek: közéjük tartozik egy 59 éves asszony, aki előfordult, hogy háromszázszor jelzett egy nap a "gondolatszámlálón". Egy hét lefogása alatt a hölgy 1400 negatív gondolatot gyűjtött össze. Az illetőt saját bevallása szerint 46 éves korában kezdett egyre jobban gyötörni az öregedés gondolata, s tíz évvel ezelőtt felvarratta az arcát, ám ez sem javított az önértékelésén.

Mint a szakemberek rámutatnak, ez a tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a szigetországban "járványszerűen" terjed az önbizalomhiány, az öregedéstől való félelem a nők körében.

A címlapról ajánljuk