eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A nők naponta átlagosan harminchatszor gondolnak az öregedésre

A brit nők naponta átlagosan harminchatszor gondolnak az öregedésre - derült ki a brit ITV-tévécsatorna által végzett felmérés során.

A tévécsatorna száz 35 és 70 év közötti hölgyet kért fel arra, hogy egy héten át egy speciális számlálót hordjon állandóan magával, s regisztrálja az összes, a külsejével, a korával kapcsolatban támadó negatív gondolatát - olvasható a The Daily Mail brit napilap online kiadásában.

A résztvevőknek napi átlagban 36 negatív gondolata támadt, vagyis hetente 252. Voltak azonban az átlagot messze "túlteljesítő" rekorderek: közéjük tartozik egy 59 éves asszony, aki előfordult, hogy háromszázszor jelzett egy nap a "gondolatszámlálón". Egy hét lefogása alatt a hölgy 1400 negatív gondolatot gyűjtött össze. Az illetőt saját bevallása szerint 46 éves korában kezdett egyre jobban gyötörni az öregedés gondolata, s tíz évvel ezelőtt felvarratta az arcát, ám ez sem javított az önértékelésén.

Mint a szakemberek rámutatnak, ez a tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a szigetországban "járványszerűen" terjed az önbizalomhiány, az öregedéstől való félelem a nők körében.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×