INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Félnek a tigrisek a csirkéktől Kínában

InfoRádió / MTI
Annyira megszelídültek a tigrisek egy kínai állatkertben, hogy félnek a kosztjuktól, nevezetesen eleven csirkéktől.

A nem éppen oroszlánszívű tigrisek öten vannak, mindannyian fehérek, így elég ritkák. Gondozóik megpróbálták feléleszteni bennük ősi ösztöneiket azzal, hogy élő csirkéket eresztettek be hozzájuk, hadd lássák a látogatók, miként vadászik egy belevaló tigris.

A próbálkozás csaknem teljesen visszafele sült el. Bár a csirkék nem kezdtek vadászni a tigrisekre, a nagymacskák megrémültek a verdeső szárnyasoktól - melyek persze szintén féltek. A tigrisek még csak meg sem merték közelíteni a baromfikat, illetve egyet mégis. Az a csirke bátor lehet, mert unalmában elbóbiskolt, és ekkor szedte össze minden bátorságát az ötös fogat. Már csaknem elérte a baromfit, amikor az felébredt, rikácsolni kezdett, mire a tigrisek úgy szétfutottak, mintha az életükért kellene menekülniük.

Az állatkert most azt tervezi, hogy betesz egy igazi vad tigrist a szelídek közé a vadászélet tanítómesteréül. Ha ez sem jár sikerrel, akkor csökkentik nem élő baromfis étekadagjukat, hogy éhségükben ráfanyalodjanak a vadászatra - adta hírül a Chingqing Morning Post című kínai lap.

A címlapról ajánljuk