eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Beoltassa-e magát influenza ellen? - Máris szomszéd tudja a választ!

Beadassuk-e az influenza elleni oltást és hogyan lehet jövedelmezővé tenni az oltóanyag-árusítást - a Mézga család Máris szomszédjának kitűnő üzleti terve van a probléma megoldására: kötelező újraoltás forralt vízzel és "kettőt fizet, egyet sem kap" akcióval.

Az oltások főszezonját éljük: nemcsak a szezonális influenza ellen kapjuk a vakcinát, de nyakunkon a H1N1 vírusa is, ami ellen szintén létezik már az oltóanyag. Közel két évtizeddel ezelőtt már a Mézga családban is felmerült a nagy kérdés: kell-e oltás vagy sem?

Egy lakatlan szigetre tévedt Máris szomszéd röviden és tömören válaszolja meg a kérdést a sziget féleszű, de dörzsölt "elnökkirályának": el kell rendelni a kötelező újraoltást - forralt vízzel!


Sok receptet írjon fel, mert enyém a patika. Mindegy, hogy mit, a beteg úgyis csak cukros vizet kap - utasítja a vezető Márist, akinek újabb - egészségügyi miniszteri posztot érő - ötlete támadt: az oltás legyen kötelező a szigetre érkező idegeneknek is, akiknek dollárban kell fizetniük a vakcináért.

Újabb grandiózus terv jut eszébe kedvenc szomszédunknak: aki dupla díjat fizet, elengedik az oltást. A pénzügyileg előnyös tervnek köszönhetően Máris doktorból rögtön pénzügyminiszter lett.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×