INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Beoltassa-e magát influenza ellen? - Máris szomszéd tudja a választ!

Infostart / InfoRádió
Beadassuk-e az influenza elleni oltást és hogyan lehet jövedelmezővé tenni az oltóanyag-árusítást - a Mézga család Máris szomszédjának kitűnő üzleti terve van a probléma megoldására: kötelező újraoltás forralt vízzel és "kettőt fizet, egyet sem kap" akcióval.

Az oltások főszezonját éljük: nemcsak a szezonális influenza ellen kapjuk a vakcinát, de nyakunkon a H1N1 vírusa is, ami ellen szintén létezik már az oltóanyag. Közel két évtizeddel ezelőtt már a Mézga családban is felmerült a nagy kérdés: kell-e oltás vagy sem?

Egy lakatlan szigetre tévedt Máris szomszéd röviden és tömören válaszolja meg a kérdést a sziget féleszű, de dörzsölt "elnökkirályának": el kell rendelni a kötelező újraoltást - forralt vízzel!


Sok receptet írjon fel, mert enyém a patika. Mindegy, hogy mit, a beteg úgyis csak cukros vizet kap - utasítja a vezető Márist, akinek újabb - egészségügyi miniszteri posztot érő - ötlete támadt: az oltás legyen kötelező a szigetre érkező idegeneknek is, akiknek dollárban kell fizetniük a vakcináért.

Újabb grandiózus terv jut eszébe kedvenc szomszédunknak: aki dupla díjat fizet, elengedik az oltást. A pénzügyileg előnyös tervnek köszönhetően Máris doktorból rögtön pénzügyminiszter lett.

A címlapról ajánljuk