eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Péntektől várja a látogatókat az állatkert elefántbikája

Már péntektől láthatja a közönség Assamot, a kilenc éves elefántbikát, amely szerdán érkezett a Fővárosi Állat és Növénykertbe - döntöttek az állatorvosok. Az állat ugyanis annyira nyugodt, hogy nem kell kivárni az ilyenkor szokásos időt, hogy megismerkedjen új környezetével - mondta el az InfoRádiónak Hanga Zoltán, az állatkert sajtófőnöke.

A csaknem háromtonnás állatot kedden délben "ládázták be" a belgiumi Ieperben, és szerdán, a kora délutáni órákban érkezett meg Budapestre, ahol a szállítókonténert a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság segítségével daruzták be a kifutóba.

Bár az új állatkertbe, új környezetbe szállított állatokat az első napokban még el szokták zárni a közönségtől, Assam annyira nyugodtnak tűnik, hogy már péntektől láthatja őz a közönség - mondta az InfoRádiónak Hanga Zoltán. Az állatkert sajtófőnöke szerint az állat jó kedélyállapotához az is hozzájárul, hogy a korábbi gondozói közül ketten is elkísérték Budapestre, hogy segítsék az új helyen történő beilleszkedést.

Az állat beszerzésére az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) döntése alapján, úgynevezett tenyészkihelyezés keretében került sor. Hella és Zitta, az 1996-ban érkezett két idősebb nőstény már csak életkora miatt sem hozhat világra utódot, a most érkezett bika mellé azonban jövőre egy fiatal nőstény is érkezik majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×