eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
67903.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kedd délelőtt a legstresszesebb időszak a munkahelyen

A brit dolgozók mintegy fele vallja, hogy a kedd délelőtt a legstresszesebb időszak a munkahelyén - derítette ki egy új kutatás.

A gyomorbántalmak ellen védelmet kínáló, Bimuno táplálékkiegészítő gyártóinak felmérése szerint a kedd 11 óra 45 perc jelenti a legstresszesebb és legmélabúsabb időszakot a munkában ülők számára. "Az emberek általában a hétfőt tartják a hét legrosszabb napjának, ám úgy tűnik, hogy valójában ez nem igaz, és a hétfői napon való +végigevickélés+, csupán azt jelenti, hogy a kedd még rosszabb lesz, mind a munkaterhelés, mind a stressz-szint szempontjából"- mondta Graham Waters, a Bimuno gyártásáért felelős Clasado vezérigazgatója. Hozzátette azt is, hogy az emberek ma már olyan felpörgetett élete élnek, amelynek elkerülhetetlen velejárója a stressz, különösen, ha a munkáról van szó.

A kedd 11 óra 45 perc az az idő, mikor a dolgozók szembesülnek a hét hátralevő részében még rájuk váró feladatokkal, és emiatt a stressz-szintjük is emelkedésnek indul. A tanulmány továbbá arra is fényt derített, hogy általában ez az a nap, mikor az emberek hajlamosabbak végigdolgozni az ebédszüneteiket, felismerve, hogy milyen sűrű hét vár még rájuk. A felmérésben részt vevő háromezer felnőtt 53 százaléka vallotta be, hogy szívesen végiglébecolja a hétfői napot és minden tízedikük vállalta fel, hogy még feladatait is képes elnapolni, hogy helyettük a Facebookon nézegesse a hétvégét megörökítő képeket. Majdnem minden ötödik alkalmazott pedig túlórát vállal kedden, hogy így hozza be a hétfői lemaradásokat.

Míg a britek mintegy fele stresszel a munkahelyén, addig egy átlagos alkalmazott, mentális és érzelmi feszültségként éli meg a napi nyolc óra munkát. Az emberek 23 százaléka minden nap idegeskedik a munkahelyén. Nagyjából ugyanekkora százalékuk a ránehezedő munka terhét tartja felelősnek a stresszért, míg minden ötödik megkérdezett, egyszerűen a munkájával együtt járónak tekinti azt. A felmérésben megkérdezettek 12 százaléka a főnökét, 9 százaléka pedig munkatársait okolja a munkahelyi feszültségért.

A táplálkozási szakértőként tevékenykedő Fiona Hunter szerint, elkeserítő, hogy mennyi ember szenved a stressztől, amely nem csupán egészségtelen táplálkozáshoz, de komoly emésztőrendszeri problémákhoz is vezethet. "A megfelelő ételekről, az elegendő vízmennyiségről és a szükséges étrendkiegészítőkről való gondoskodás segít az immunrendszer fellendítésében, valamint véget vet annak a gyomorgörcsnek, mely izgatott és túlhajszolt állapotunkban tör ránk" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×