eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A póker betiltását tervezik Ukrajnában

Ukrajnában a kormány arra készül, hogy a pókert sportágból szerencsejátékká átminősítve betiltsa a kártyajátékot.

Az ukrán kormány a póker száműzésével folytatni kívánja a harcot a szerencsejátékok ellen, amelyeket a teljes betiltásukat követően illegálisan, főként internet kávézókban űznek tovább. A póker hívei felháborodással fogadták a kormányzat kezdeményezését - írta kedden a kijevi Ma című napilap internetes kiadása.

Mint Artur Aszatrjan, a PokerStars online versenyek ukrajnai kereskedelmi igazgatója az újságnak elmondta, a póker ukrajnai betiltásának szándéka az elnökválasztási kampánnyal kapcsolatos populista fogás, amellyel a hatalom azt szeretné a választóknak sugallni, hogy küzd a szerencsejátékok ellen. A pókert szerinte a világon sehol nem tekintik hazárdjátéknak, hiszen a partikat a résztvevők egymás ellen, nem pedig a "kaszinó bankja" ellen játsszák. Ha a hatalom betiltja a kártyajátékot, akkor az Ukrán Pókerszövetség és pókeresek bíróságon támadják meg a döntést, bebizonyítva, hogy a póker nem szerencsejáték - tette hozzá Aszatrjan.

A póker betiltását lehetővé tévő törvényi feltételek kidolgozásával megbízott ukrán családügyi és ifjúsági minisztériumban úgy vélik, világos korlátokat kell szabni a sportágnak. Miroszlav Dutcsak miniszterhelyettes szerint a tárca a jövő év elejéig meghatározza a játéktermekkel szemben támasztott követelményeket és kidolgozza az edzők, valamint versenybírók felkészítésének programját. Addig a hatóságok nem adnak ki pókerkluboknak működési engedélyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×