eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Többet beszélünk az egészségünkről, mint amennyit teszünk érte

Az emberek nem hoznak áldozatot egészségük érdekében. A többség tisztában van azzal, hogy egészségesebben kellene élnie, de nem sokat tesz érte, a legtöbben ugyanis Magyarországon ebből a szempontból a könnyebb utat választják - derül ki a GfK kutatásából.

Lantos Zoltán ügyfélkapcsolati igazgató elmondta: az emberek nem szívesen hoznak áldozatot, nem változtatják meg a szokásaikat az egészségük érdekében. Nagy részük csak szemezget az egészséges életmóddal kapcsolatos információk között, és a neki tetszőt választja ki, általában a legkényelmesebbet.

Sokan megelégednek a félmegoldásokkal, és azzal áltatják magukat, hogy tettek valamit az egészségük érdekében.

Valódi áldozatot szinte csak azok hoznak, akik már átestek valamilyen súlyos betegségen, például egy infarktuson.

De gyakran még a betegek is a könnyebb utat választják, az anyagcsere-betegségben szenvedők közül is kevesen, csupán 8 százaléknyian vannak azok, akik pontosan betartják a diétájukat. A nagy többség, 71 százalék csupán egy-két ponton változtatja meg étkezését, például lemond egy egészségtelen ételről vagy étkezési szokásról, mint a chips-fogyasztás vagy a késő esti étkezés.

Az elhízás és a túlsúly jelentőségével sokan tisztában vannak, a lakosság közel fele rendszeresen említi a testsúlyproblémákat, egyötöde pedig kifejezetten gyakran beszél erről. Azonban ennél jóval kevesebben, azaz csupán minden nyolcadik ember tesz is érte rendszeresen, legalább azzal, hogy odafigyel az étkezésére.

Mindez annak ellenére történik így, hogy az emberek ismeretei egyre szélesebbek arról, hogyan kellene táplálkozniuk, miről kellene leszokniuk és mennyit kellene mozogniuk.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×