eur:
388.6
usd:
360.94
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Először a feleségnél, majd a férjnél diagnosztizálták a mellrákot

Egy, az amerikai Ohio államban élő idős házaspár mindkét tagjánál mellrákot diagnosztizáltak. Esetük arra világít rá, hogy a rettegett kór nem csak a nőket fenyegeti.

Mike és Barbara Welsh az Ohio állambeli Monroe-ban élnek. Az asszony, miután daganatot fedeztek fel mellében, műtéten esett át januárban, majd kemoterápiás kezelést kapott. Miközben felesége a kezelésekre járt, Mike Walsh észrevette, hogy amikor beköti a biztonsági övet a kocsiban, fájdalmat érez a mellkasánál.

Megkérdezte az orvost, hogy a férfiaknál is előfordulhat-e mellrák. Miután elmondta panaszát, a doktor beutalta a kórházba, ahol felesége után az ő mellében is diagnosztizáltál a daganatot.

A 63 éves férfin júliusban módosított radikális masztektómiát végeztek, vagyis az összes emlőszövet mellett néhány hónalji nyirokcsomót is eltávolítottak a műtét során.

Mike Walsh azért hozta nyilvánosságra történetét, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, nem csak a nőket veszélyezteti a mellrák. Bár a kór egyelőre ritka a férfiaknál, az Egyesült Államokban az előrejelzések szerint idén 1900 körüli ilyen esetet regisztrálnak, és körülbelül 440 férfi meg is hal a betegségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×