eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A depresszió is okolható az elhízásért

A depressziósoknak kétszer nagyobb az esélyük az elhízásra, mint azoknak, akik mentálisan egészségesek - derült ki egy vizsgálatból.

A British Medical Journal szaklapban megjelent tanulmány szerint azoknál, akiknél depresszió vagy szorongás alakult ki életük egy bizonyos szakaszában, 33 százalékkal megnő az esélye az elhízásra. Ha valaki már hosszú ideje szenved ezektől a mentális problémáktól, akkor a túlsúlyosság esélye kétszer akkorára nő.

A brit kutatók felhívták arra a figyelmet, hogy az 1985-től 2004-ig tartó, több mint 4000, 35 és 55 év közötti brit közszolga bevonásával készült vizsgálatukban nem bizonyosodott be elméletük ellentéte, vagyis az, hogy az elhízás növeli a depresszió esélyét. A szakemberek a 19 évet felölelő vizsgálat során három alkalommal mérték fel a köztisztviselők mentális állapotát, valamint testömegindexüket.

Ugyanakkor ebben a folyóiratban tették közzé a Sydney Egyetem vizsgálatát is, amelyből arra derült fény, hogy a túlsúlyos emberek nagyobb eséllyel lesznek depressziósak, részben azért, mert kövérségük miatt megbélyegzi őket a társadalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×