eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Illegális bevándorló a lottónyertes

Egy Svédországban élő eritreai férfinak óriási szerencséje volt: egy kaparós sorsjeggyel közel 32 millió forintnak megfelelő svéd koronát nyert, ám nem biztos, hogy felveheti a nyereményt, mert még személyi száma sincs.

Tesfaldet Tesloy hat évvel ezelőtt érkezett a kelet-afrikai Eritreából Svédországba, hogy a már húsz éve ott élő testvére mellett próbáljon szerencsét. 2006-ban azonban a svéd hatóságok elutasították a tartózkodási kérelmét, és közölték, bármikor kiutasíthatják az országból.

A 28 éves férfi azonban illegális bevándorlóként Svédországban maradt. A napokban 1,2 millió koronás (közel 32 millió forintos) összeget nyert egy kaparós lottóval, ám mivel nincsenek hivatalos papírjai és bármikor kiutasíthatják az országból, attól tartott, hogy nem kapja meg a nagy összegű nyereményt.

A férfi elmesélte történetét az egyik svéd tévécsatorna népszerű reggeli műsorában, ahol a műsorvezető utánajárt az ügynek, és megnyugtatta Tesloyt: nem kell amiatt aggódnia, hogy visszatoloncolják Eritreába. A műsorban ugyanis megszólalt a stockholmi rendőrségtől egy hivatalos személy, aki hangsúlyozta: "nagyon nehéz valakit visszatoloncolni Eritreába. Meg vagyok győződve arról, hogy senki sem foglalkozik a férfi ügyével".

Az afrikai férfi az interjúban elmondta: hivatalos papírok nélkül nem tud munkát vállalni, de ez a nyeremény segít neki abban, hogy megvalósítsa álmait. Bár nincs svéd személyi száma sem, a bankban sikerült számlát nyitnia, ahova átutalhatják neki a pénzt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×