INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A férfiak arra születtek, hogy agyoncsapják a pókokat

Infostart / InfoRádió
Minden bizonnyal az emberrel született tulajdonság, hogy a nők jobban félnek a pókoktól, mint a férfiak, a különbség ugyanis már igen kis korban megmutatkozik - állapította meg egy amerikai felmérés.

Elképzelhető, hogy a férfiak, akiket gyakran hív be sikongatva a barátnőjük vagy a feleségük a fürdőszobába, hogy távolítsák el a sarokban lévő pókot, semmivel sem edzettebbek erre a feladatra, mint a nők.

Egy kutatás azonban megállapította, hogy a nők "programozva vannak arra", hogy jobban féljenek a bogaraktól és más csúszómászóktól.

A kutatók 11 hónapos kislányokat vizsgáltak és megállapították, hogy a lánygyermekek hamarabb képesek a pók képéről a félelemre asszociálni, mint a fiúk.

Az Egyesült Államokban lévő Pittsburgh városának egyeteme, a Carnegie Mellon University kutatói szerint a gyengébbik nem képviselőinek ezen tulajdonsága évmilliók alatt alakult ki.

A vizsgálatba 10 kisfiút és 10 kislányt vontak be az amerikai kutatók. A gyermekek édesapjuk vagy édesanyjuk ölében ültek, és rajzokat nézegettek, amelyek között voltak félelmetesek és kedvesek.

Egy boldog arc mellé egy pókot tettek, míg egy félelmetes kép mellé egy virágokat ábrázolót párosítottak. A képeket tehát úgy párosították össze, hogy abból az következzen: a pók félelmetes.

A kislányok természetesen a boldog arcot sokkal tovább nézegették, mint a félelmetes képet, és ugyanígy voltak akkor is, amikor a képpár egyike egy pókot ábrázolt. Eközben a fiúk ugyanannyi időt töltöttek a pók nézegetésével, mint a mellette lévő virág képével.

Ez azt jelenti, hogy a fiúk számára pusztán a párosításból nem következett az, hogy a pók a félelmetes kategóriába tartozik.

A címlapról ajánljuk