eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vége a karaoke-korszaknak?

Nagy-Britanniában egyre kevesebb pubban tartanak karaoke esteket, amelyek a kilencvenes években még rendkívül népszerűek voltak. Az önjelölt amatőr énekesek valószínűleg már kiszerettek a japán találmányból, és inkább az otthoni számítógépes játékokon csiszolják énektudásukat.

A brit The Publican című szaklap felmérése szerint csak a múlt évben öt százalékkal esett azoknak a puboknak a száma, ahol karaokezni lehet, pedig a japán találmány fénykorában, a kilencvenes évek közepén még több mint 11 ezer brit kocsmában csillogtathatták a vendégek énektudásukat a közönség előtt.

A magazin szerint mára már csillapodott a japán őrület, mivel az önjelölt énekesek otthon is kiélhetik magukat, hiszen olyan új számítógépes játékok állnak rendelkezésre, mint a Guitar Hero vagy a SingStar.

A pubok vezetői pedig alkalmazkodnak a vendégek megváltozott igényeihez, hiszen ebben a nehéz gazdasági helyzetben minél több fogyasztót akarnak becsábítani a kocsma ajtaján. Így a karaoke készülékek helyett most már egyre több zenegépet, darts táblát és biliárdasztalt állítanak be a pubokba.

A magazin felmérése szerint az olcsóbb és kevésbé idegesítő zenegépek száma három százalékkal nőtt, míg hét százalékkal több a darts tábla, mint egy évvel ezelőtt, a biliárdasztalok száma pedig öt százalékkal növekedett.

A karaoke népszerűsége annak ellenére csökken, hogy nemrég egy japán kutatásból kiderült, az éneklés jót tesz az egészégnek, és a karaoke bárok a legideálisabb helyek, ahol a kimerült üzletemberek levezethetik a stresszt.

A The Publican magazin egy listát is közölt a legnépszerűbb dalokról, amelyekre a britek a legszívesebben karaokeznak:

1. Robbie Williams: Angels
2. Amy Winehouse: Valerie
3. ABBA: Dancing Queen
4. Neil Diamond: Sweet Caroline
5. UB40: Kingston Town
6. Elvis Presley: The Wonder of You
7. Tom Jones: Delilah
8. Frank Sinatra: My Way
9. Elvis Presley: Suspicious Minds
10. ABBA: Waterloo

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×