eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nyolcévesen kiválóan érettségizett matematikából

A lehető legjobb eredménnyel tette le a középiskolai alapérettségit matematikából egy nyolcéves fiú Nagy-Britanniában; ő a legfiatalabb gyerek, aki érettségi vizsgán csillagos ötöst kapott a szigetországban.

Xavier Gordon-Brown négyéves korára már fejben képes volt számtani műveleteket végezni nagy számokkal is. A fiúcska három hangszeren is játszik és három nyelven beszél.

Kedvenc időtöltése a matekkönyvek olvasása - mondta el édesanyja a BBC rádiónak. "Ha valami olyat csinál, ami kedvére van, azt szereti jól csinálni, a vizsga egyáltalán nem aggasztotta, számára az csak puszta matematika. Magas célokat tűz ki maga elé, és őszintén szólva néha megőrjít engem" - tette hozzá.

Amint letette a középiskolások számára a tizedik osztály végén - általában tizenhat éves korban - kötelező alapérettségi vizsgát matematikából, Xavier már hozzá is látott az emelt szintű érettségire való felkészüléshez, amelyet egy év múlva kíván megírni. Ennek a tananyagát a "nagyok" általában két év alatt sajátítják el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×