eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Halottkém: Megölték Michael Jacksont!

A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette Michael Jackson halálát, amelyet egy propofol nevű gyógyszer és egyéb körülmények miatti heveny mérgezés okozott.

Az orvos szakértő pénteki bejelentése az első hivatalos közlés arról, hogy a popsztár halálát emberölésnek minősítették.

Az igazságügyi orvos szakértő elmondta: Michael Jackson haláláért alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol, valamint a Lorazepam nevű nyugtató a felelős.

A június 25-én Los Angelesben elhunyt énekes szervezetében Midazolam, Diazepam nevű szereket, továbbá Lidocaine-t és Ephedrine-t is kimutattak. Ez egy nyugtató-fájdalomcsillapító-élénkítő keverék. A Midazolam a Propofolhoz hasonló nyugtató, vastagbéltükrözéskor alkalmazzák az amerikai kórházakban; a Diazepam a Valium generikus verziója, izgalmi állapot csökkentésére adják; a Lidocaine fájdalomcsillapító; az Ephedrine pedig élénkítőszer.

A halottkém közlése szerint a toxikológiai vizsgálat teljes eredménye a Los Angeles-i rendőrség és a megyei kerületi ügyész kérésére titkos marad.

Nem hivatalosan már a hét eleje óta tudni lehet, hogy a Los Angeles-i halottkém szerint emberölés történt. Ezt a Los Angeles Times című lap közölte a jelentés Houstonban nyilvánosságra hozott fő megállapításai alapján. Kiderült, hogy a végzetes gyógyszerkeverék néhány órával a halál beállta előtt került az énekes szervezetébe.

A popsztár magánorvosa, Conrad Murray heteken át naponta adott propofolt az álmatlanságban szenvedő Jacksonnak. Az orvost emberöléssel gyanúsítják, de egyelőre nem emeltek vádat ellene.

Az 50 koncertből álló londoni turnéra készülő popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában hunyt el váratlanul; hirtelen szívleállás vezetett halálához. Orvosa, Conrad Murray talált rá az ágyában fekvő, de már nem lélegző Jacksonra; sikertelenül próbálta újraéleszteni. A rendőrség a haláleset miatt indított nyomozás során arra kereste a választ, hogy milyen gyógyszerek játszhattak szerepet az előadó halálában, és az énekest kezelő orvosokat, köztük elsősorban Murray-t milyen felelősség terheli.

A Los Angeles-i rendőrség pénteken közölte: a még folyamatban levő nyomozás eredményeit átadják majd a helyi ügyészségnek, ahol eldöntik, hogy vádat emelnek-e.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×